Lot

Nowe menu na pokładach samolotów PLL LOT

Generic 468x60

Polskie Linie Lotnicze LOT od dłuższego czasu eksperymentują ze swoim menu pokładowym – trzeba przyznać, że oferta przewoźnika pod tym względem bywa o wiele bardziej interesująca niż konkurencji. Właśnie – zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami – wprowadzono nowe zmiany w ofercie cateringowej. Przewoźnik wprowadza menu rotacyjne zarówno na trasach europejskich – krótkich, jak i na trasach transatlantyckich, co oznacza, że menu będzie zmieniane co jakiś czas, a dokładnie – co dziesięć dni.

Zmiany dotyczą zarówno jedzenia, jak i podawanych napojów alkoholowych. W lutym przewoźnik zaoferował nowe rodzaje kanapek, w marcu wszystkie zestawy były testowane, teraz zostaną wybrane najbardziej popularne i będą oferowane w  ramach menu pokładowego. Dodatkowa atrakcja dla pasażerów – zwolenników diety wegetariańskiej, specjalnie dla nich już od 22 marca wprowadzono na rejsach krótkich posiłki bezmięsne. Do tego przewoźnik oferuje również: soki owocowe, napoje, kawę i herbatę. Od kwietnia pasażerowie lotów transatlantyckich w klasie ekonomicznej będą mogli korzystać z oferty napojów alkoholowych odpłatnie, ceny nie są wygórowane – od 5 do 10 złotych. W klasie biznesowej nie wprowadzono zmian w ofercie alkoholi.


Zobacz również

Brak komentarzy

Odpowiedz

europa2 Image Banner 750 x 100